Előfizetői tartalom

Válságban is szexi: ráharapott a kockázati tőke a tiszta energiára

Portfolio
Egymást érik a tiszta energia befektetésekkel kapcsolatos tanulmányok az elmúlt hetekben, most éppen az alternatív befektetési eszközökkel kapcsolatos információszolgáltatásra szakosodott Preqin hozakodott elő eggyel. A szakértők szerint az idei évben rekordot dönthet azon induló kockázati és magántőke alapok száma, amelyek kizárólag tiszta energia befektetéseket, illetve tiszta energia befektetéseket is eszközölni kívánnak. Az, hogy a szektor válságban is ennyire vonzó, alapvetően a kiemelkedően biztató hozamkilátásoknak, a diverzifikációs lehetőségnek és a manapság "szexinek" mondható társadalmi felelősségnek köszönhető.

Igen részletes és naprakész adatokkal teli tanulmányt jelentetett meg a napokban a Preqin a kockázati és magántőke iparágnak arról az alszektoráról, amely megújuló energiába, energiahatékonyságba és egyéb tiszta technológiákba kíván befektetni (cleantech funds). Az írás alapvetően optimista hangvételű, kiemeli, hogy 2004 és 2008 között megnégyszereződött azoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés