Előfizetői tartalom

Utolsó lehetőség: zárul az év IPO-ja

Portfolio
A végleges kibocsátási tájékoztatóban foglalt információk alapján vonzó befektetési lehetőséget kínálhatnak a Magma Energy részvényei az 1.5 kanadai dolláros kibocsátási árfolyamon. A geotermikus energiavállalat 19 projektjéből mindössze ötnek a várható teljesítményét becsülték fel eddig, ezek 90%-os valószínűség mellett 199MW, 50%-os valószínűség mellett pedig 366MW áramtermelő kapacitást adhatnak úgy, hogy közben számításaink szerint a kibocsátási ár 144-176 MW kapacitás kiépülését árazza. A komoly növekedési lehetőségek tükrében nem tartjuk kizártnak, hogy a részvények már az első kereskedési napon kiugró árfolyam emelkedést mutatnak majd fel. A szóban forgó társaság azonban életgörbéjének legelején tart csak, értékét domináns részben a projektjeiben rejlő lehetőségek adják, éppen ezért az esetleges befektetés átlagon felüli kockázatokkal párosul.

Miért izgalmas ez az IPO?. A Portfolio.hu korábban már több cikkben is beszámolt a Magma Energy nevű társaság folyamatban lévő tőzsdei bevezetéséről. A végleges kibocsátási tájékoztató birtokában részletesen megvizsgáltuk, érdemes lehet-e részt venni a 2009. július 7-ig tartó jegyzési folyamatban. Meglátásunk szerint az alábbi tényezők miatt a társaság részvényei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés