Előfizetői tartalom

"Szeva Bácsi" szabadlábon, gúzsba kötve

A világsajtóban időtlen idők óta a "Vörös Maffia keresztapjaként" emlegetett, nemzetközi körözés alatt álló, 63 éves Szemjon Moglijevicset, közismertebb nevén Szeva bácsit - aki számos ország hírszerzése szerint az 1990-es években mindvégig Magyarországról irányította Közép-Európa egyik legnagyobb bűnszövetkezetét - az orosz hatóságok nemrég éppoly váratlanul engedték ki a börtönből, mint ahogy másfél éve őrizetbe vették.

De vajon miért sújtott le tavaly január 23-án a Kreml pörölye az FBI értesülései szerint az illegális európai fegyver-, ember- és kábítószer kereskedelem, a prostitúció hálózatát megteremtő, állítólag több tucat gyilkosságban bűnrészes - üzletemberre, akivel kapcsolatban rejtélyes pártpénzeket is emlegetnek? Nem beszélve arról a 3 tonna (nem tévedés: 3 tonna) dúsított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés