Előfizetői tartalom

Változik az IFRS: már nem is mérleg a mérleg

Portfolio
A jelenlegi gazdasági helyzetben a vállalatoknak a korábbinál is nagyobb figyelmet kell fordítaniuk arra, hogy pénzügyi beszámolóik hitelesek és megbízhatóak legyenek: ezt várják tőlük a tulajdonosok, illetve a jelen tőkehiányos gazdasági helyzetben egyre magasabb elvárásokat támasztó pénzintézetek is. Az elvárt transzparens működés egyik legfontosabb alkotóeleme a világszerte meghatározó számviteli rendszerré fejlődő IFRS (nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok) alkalmazása lehet. Az IFRS szabályrendszere az egyszerűsítés és egységesítés jegyében folyamatosan fejlődik - a Deloitte ma kiadott sajtóközleménye a legfontosabb változásokat foglalta össze.

Binder Szilvia, a Deloitte Számviteli tanácsadás üzletágának vezetője elmondta: Idén január 1-től, illetve július 1-től összesen 12 számviteli standard változott, és 5 új értelmezés lépett hatályba az IFRS (nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok) szabályrendszerében. Amennyiben az IFRS-t alkalmazó vállalkozásoknak évközi beszámolót kell készítenie - ilyenek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés