Előfizetői tartalom

MOL: giga pénzügyi profit jön

A forint erődösének következtében soha nem látott nettó profitot ért el a MOL a második negyedévben a Portfolio.hu által összeállított elemzői konszenzus szerint. Az iparági környezet azonban jelentősen romlott, így az olajcég üzemi teljesítménye jelentős mértékben visszaesett. A folytatás pedig egyelőre nem túlzottan bíztató. A MOL augusztus 28-án (péntek) hajnalban teszi közzé második negyedéves gyorsjelentését. A konszenzus táblát frissítettük.

Miért?. A Portfolio.hu által összeállított konszenzus üzemi szinten hatalmas csökkenést mutat az egy évvel korábbi adatokhoz képest, melyben a gázüzletágon kívül az összes divízió felelős. Nettó szinten azonban a forint erősödésből fakadó devizahitel átértékelések miatt soha nem látott nyereség várható.A TVK-t egyetlen elemző követi, így konszenzusról nem beszélhetünk.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés