Előfizetői tartalom

"Dolgozunk az ügyön", avagy hogyan tovább PannErgy

Takács Szabolcs
A szentlőrinci eredmények után nehéz lenne indokolni, hogy az elemzői modellekben miért kap jelentős valószínűséget az, hogy a PannErgy műanyagipari cég maradhat a jövőben - állítja Bokorovics Balázs, a PannErgy igazgatóságának elnöke a Portfolio.hu-nak adott interjújában. A menedzser a projektek csúszásának okairól, azok finanszírozásáról, a Berenberg kiszállásáról, a Synergon eladásáról és egyéb kérdésekről is beszélt, miközben kommunikációs kérdésekben önkritikát is gyakorolt. Az interjú főbb pontjai: A cég 900-1000 forinton fontolná meg saját részvény csomagjának értékesítését. Az elnök szerint 550-600 forintot érhet a PannErgy a geotermikus divízió nélkül. Számos befektető érdeklődik a Synergon iránt, többen ajánlatot is tettek már, idén bejelentésre kerülhet a tranzakció. Decemberben várhatóan megkezdődik a fúrás Miskolcon, ugyanebben a hónapban kezdődhet a szentlőrinci visszasajtoló kút fúrása is. A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján jövő októberben már szolgáltathat az első blokk Miskolcon. A szentlőrinci eredmények kommunikációjával a cég sem elégedett, de már elkészült a stratégia a helyzet orvoslására. A Pannunion eladása egyelőre nincs napirenden, maximum kisebb leányai kerülhetnek eladósorba a hitelállomány csökkentése végett.

Miért szállt ki a Berenberg?. Portfolio.hu: Furcsa körülmények között távozott a Berenberg a PannErgy tulajdonosi struktúrájából. Mi volt magának a távozásnak az oka és miért húzódott ilyen sokáig a bejelentés? Bokorovics Balázs: A kiszállás oka egészen egyszerű: a Berenberg 2009. június 30-cal bezárta a Baltikum Fund nevű befektetési alapját, mely a PannErgy-ben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái