Előfizetői tartalom

Még Soros is megütötte a bokáját: Russia for sale

A XIX. században a cári család nyaralójának készült, ám tíz esztendeje Vlagyimir Putyin és családja számára átalakított -- uszodával, fitnesztermekkel, sőt még egy korszerű ménesteleppel is bővített -- novo-ogarjovói rezidenciáján az orosz miniszterelnök kedden 15 perces megbeszélést tartott néhány miniszterével. A tanácskozás során számos vállalatot saját kezűleg kihúzott a 2010—2012. évben privatizációra kijelölt vállalatok listájáról, és másokat írt be helyettük.

A novo-ogarjevói rezidencián dőlt el, hogy mit privatizál az orosz állam jövőreAz orosz alsóházban, az állami dumában szeptember 25-én Igor Suvalov miniszterelnök helyettes által a kormányfő nevében meghirdetett programmal szöges ellentétben így állami tulajdonban maradnak az olyan értékes, stratégiai jelentőségű cégek, mint a Rosznyefty, az Orosz Államvasutak, a Szberbank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés