Előfizetői tartalom

Kész a varázsgömb, lássuk, mit mutat!

Portfolio
Október 8-án rendezte meg a Portfolio.hu Biztosítás 2009 című, nagy érdeklődéssel kísért konferenciáját, melyen arra kértük a résztvevőket, osszák meg velünk a hazai biztosítási piac idei és jövő évi teljesítményével kapcsolatos várakozásaikat. A válaszokból kiderül: az életbiztosítási piac díjbevételeinek első féléves 23 százalékos esése után az idei évre ennél még nagyobb, 25 százalékos zuhanást várnak a résztvevők. A nem-életbiztosítási piac az első féléves 3 százalékos csökkenés után a teljes évben szerintük 4 százalékos esést mutathat, az életbiztosítások rossz teljesítményében leginkább ludas unit-linked termékek díjbevétele pedig az első féléves 30 százaléknak megfelelő mértékben eshet idén. 2010 a megkérdezettek szerint további visszaesést fog hozni az életbiztosításokban (-5,5%) és a unit-linked piacon (-10,0%), míg a nem-élet üzletágban stagnálás várható 2009-hez képest. A piac nagymértékű koncentrálódására rövid távon nem számítanak a résztvevők.

A Biztosítási konferencián készült fényképek megtekinthetők a képgaléria linkjére kattintva.Kapcsolódó cikkünk2009.08.11 11:55 Vallottak a biztosítók, csúnyák a számokAmint Kisbenedek Péter, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) elnöke a konferencián fogalmazott, a biztosítási piac elérte fiatal felnőttkorát, ám a 2009-es adatok várhatóan rosszabbak lesznek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái