Előfizetői tartalom

Richter profit: mit mond a menedzsment? Itt vannak a tervek!

Portfolio
Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója a társaság mai, gyorsjelentést követő sajtótájékoztatóján élesen támadta a kormányzat gyógyszergyártókkal szembeni politikáját. Mint elmondta, a hazai üzemi nyereség 15%-os eredményszinttel számolva kb. 5 mrd Ft éves szinten, amiből 2 mrd Ft-ot befizet a társaság az orvoslátogatói díjak és a 12%-os adó miatt. A fennmaradó 3 mrd Ft-nál azonban jelentősen nagyobb összeget ruház be minden évben, így a társaság teljes hazai profitját visszaforgatja.

Az orosz piaccal kapcsolatban a Richter a legfontosabb fejleménynek azt tartja, hogy a rubel árfolyama stabilizálódott, hiszen így nincs szükség kompenzációra sem. A román piacról Bogsch Erik elmondta, hogy csak euróban mutatkozik csökkenés, lejben növekedés volt tapasztalható. Az RGH-188-as molekulával kapcsolatban elhangzott, hogy a Forest és a Richter fázis II kutatást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés