Előfizetői tartalom

Egis: a profit warningon túl

Nem okozott igazán nagy meglepetést az Egis tegnap este közzétett gyorsjelentése, hiszen a társaság a múlt hét során már egy profit warningban közölte legfontosabb számait. A gyorsjelentés legfontosabb tényezői az alábbiak: - a forint dollárral szembeni erősödése jelentős export bevétel kiesést okozott; - az orosz export 21%-kal csökkent egy termék átmeneti kiesése miatt; - a lengyel export szintén csökkent; - az orosz és a török leány vesztesége miatt 1.6 mrd Ft-os értékvesztést számolt el a cég; - az igazgatási költségek 20%-kal emelkedtek egy egyszeri tényező miatt. A gyorsjelentés hatására megítélésünk szerint a korábbi profit warning következtében nem lesz érdemi elmozdulás a mai kereskedés során, ugyanakkor a menedzsment 10 órakor kezdődő tájékoztatóján elhangzó kilátásokat kulcsfontosságúnak ítéljük meg. Az áfolyam további növekedésének azonban várhatóan gátat szab majd az elemzői EPS várakozások borítékolható csökkenése.

A profit warning okai. Az Egis pénzügyi éve október 1-től szeptember 30-ig tart, így a társaság gyorsjelentése a negyedik pénzügyi negyedévről szól. Az alábbiakban azonban - a könnyebb érthetőség kedvéért - az egyes negyedévek alatt minden esetben a naptári negyedéveket értjük. A még a profit warning előtt összeállított konszenzus és a tény számok összevetését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés