Előfizetői tartalom

TVK: ismét érdemi profit

Az iparági környezet javulásának és a karbantartó munkálatok lezárultának köszönhetően ismét érdemi profitot tudott elérni a TVK, melynek EBITDA-ja 5.5 mrd Ft lett. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai az alábbiak voltak: - a külső iparági környezet javult; - a társaság lezárta karbantartási munkálatait, melyek egy részét az első félévre előre is vitte; - a nettó hitelállomány kismértékben ismét csökkent; - a kilátások tekintetében óvatos a menedzsment. A gyorsjelentés alapvetően pozitív üzenetet hordoz, hiszen a javuló iparági környezetet a TVK jól kitudja használni, s a karbantartó munkálatok első félévre, a gyenge környezet idejére való előrehozása is jó döntésnek bizonyult. Bár elemzői előrejelzés nem látott napvilágot, véleményünk szerint az árfolyam pozitívan fog reagálni a gyorsjelentésre annak ellenére is, hogy az iparági környezet a negyedik negyedév eddig eltelt részében ismét romlani kezdett.

A gyorsjelentés fő számait sajnos nem tudjuk se konszenzushoz, sem pedig elemzői becsléshez hasonlítani, mivel a harmadik negyedévre vonatkozóan egyetlen szakértőtől sem kaptunk prognózist. Pedig a gyorsjelentés jó lett, az 5.5 mrd Ft-os EBITDA egyrészt a jelentős mértékben javuló iparági környezetnek, másrészt pedig a harmadik negyedévben esedékes karbantartási munkálatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés