Előfizetői tartalom

Új erőközpont, vagy csak egy sóhivatal?

Gyötrelmes és az utolsó percig bizonytalan kimenetelű tárgyalások után néhány napja Minszkben, a belorusz Nemzeti Könyvtár épületében az orosz, a belorusz és a kazah elnök megállapodást írt alá az orosz-belorusz-kazah vámunió létrehozásáról. A három szovjet utódállam gazdasági szövetségének eddigi legfontosabb dokumentuma elvben már január elsején életbe lép. Félévvel később, június elsején hatályossá válik a megállapodást aláíró országok nemzeti törvényeit felváltó közös vámkódex és ezzel ténylegesen is létrejön a vámunió.

Az orosz média nagy része már-már mámorosan ünnepli a "történelminek" nevezett eseményt, amely az elemzők olvasatában az első lépés a három ország közötti integrált gazdasági térség megteremtésére. Ezen túlmenően - ugyancsak orosz vélemény szerint - "lehetőséget teremt a jelentős hozzáadott értéket termelő régi", vagyis a szovjet korszakbeli "ipari lánc elveszített...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés