Előfizetői tartalom

Itt egy jókora gyomros a gyógyszergyártóknak

Megtörtént. Ismét hasba rúgta a kormány a hazai gyógyszergyártókat. A gyógyszer-gazdaságossági törvény hétfőn elfogadott módosításai szerint ugyanis január 1-től kiesik a TB támogatott körből az a gyógyszer, melynek ára 40%-kal meghaladja az ugyanazon vagy hasonló hatóanyagú szerek az EU öt legalacsonyabb árral rendelkező országába tapasztalható átlagos árát.

A törvénytervezet felpuhult kissé, hiszen - mint arról korábban a Portfolio.hu is beszámolt - a korábbi módosító indítványban még 30%-os eltérés és a 3 legalacsonyabb árral rendelkező EU ország átlagos árszintje szerepelt. Ezzel szemben a hétfőn elfogadott módosítás 40%-os eltérésről és 5 EU ország átlagos árszintjéről szól. Az évenként egyszeri felülvizsgálat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés