Előfizetői tartalom

Kiegyezett a MOL a horvátokkal (3.)

A MOL és a Horvát Köztársaság kormánya módosította a korábban aláírt gáz keretszerződést, melynek értelmében az INA gázkereskedelmi divíziója 2010. december 1-ig kerül leválasztásra. A módosítás egyik legfontosabb pontja, hogy a divízió nem fog veszteséget termelni a MOL számára, ami gyakorlatilag gázár emelést jelent Horvátországban. Emellett az INA által a következő években fizetendő bányajáradék a korábbi elképzeléseknél lassabban emelkedik az elkövetkező években.

A MOL bejelentette, hogy 2009. december 16-án a MOL és - a Horvát Köztársaság képviseletében - a horvát kormány ("a kormány") aláírták a 2009. január 30-án aláírt Gáz Keretszerződés Módosítását. A megállapodás főbb pontjai: Az INA Gáz Ellátás-Kereskedelem Üzletének kormány által történő átvételi határideje 2010. december 1-re módosult. A megállapodás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés