Előfizetői tartalom

Adómentes befektetés - Csak ki kell ülni

Portfolio
Idén érdemben módosult a hosszú távú megtakarítások törvényi szabályozása, a befektetők akár teljes adómentességet is élvezhetnek, ha az ún. tartós befektetési számlán (TBSZ) helyezik el megtakarításaikat, és legalább 5 évig nem nyúlnak hozzá. A konstrukció lényegében mindenkinek előnyös, hiszen még ha időközben szükség is van a pénzre, akkor sem lesz hátrányban az ügyfél a normál befektetési számlához képest. Az új termék néhány bankfiókban és brókercégnél már elérhető. Hamarosan megjelenő cikkünkben majd a szolgáltatók díjcsomagjait vesszük górcső alá.

A januárban életbe lépő, hosszú távú megtakarításokat szabályozó törvény kedvező lehetőséget jelent azoknak a befektetőknek, akik hosszú távon gondolkodnak, hiszen a befektetések akár teljes adómentességet is élvezhetnek. A legfontosabb újdonság, hogy a törvény bevezeti a tartós befektetési szerződés fogalmát, melynek lényege, hogy a befektetésekre vonatkozó adózás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái