Üzlet

Megtört a nagy lendület, korrigálnak a tőzsdék

Portfolio
Nem tetszett a befektetőknek a JP Morgan gyorsjelentése, vagy jobban mondva az, hogy a bank nem emelt osztalékfizetésén. Az indexek csökkenni kezdtek, az USA 1%-kal került lejjebb nyitást követően. A hazai parketten is megindult a profitrealizálás, a BUX index 2.1%-kal csökkent. A piac forgalma magas volt, 42 milliárd forintos.


dow
Bár Amerika tegnap is új csúcsra kapaszkodott, ma megjött a korrekció és az európai és régiós piacokon is eladói nyomás bontakozott ki. A JP Morgan számai a a várkakozásoknál szebb képet festettek, azonban az osztalék mértékén nem emelt a cég, aminek hatására meg is indult a profit realizálás.

A régióban a magyar piac esett legnagyobbat, míg az oroszok jól tudták tartani magukat annak ellenére, hogy az olajár is lefele kacsintgat. A csehek és lengyelek 1% körüli mértékben estek.

' title='

MTELEKOM


MTELEKOM
Real-time árfolyam
Információs panel

A hazai vezető részvények közül valamennyi veszített értékéből, a legnagyobb mértékben az MTelekom papírjai estek 3.2%-os mértékben. Bár a telekompapírok a részvénypiaci esések közepette nagy átlagban relatíve jó szereplést tudnak mutatni, ezúttal az ING elemzője borzolta a kedélyeket a részvény piacán. Az elemző vételről eladásra módosította a részvényekre vonatkozó ajánlását, miközben célárfolyamát 925 forintról 652-re csökkentette.

A MOL papírok 3.1%-kal gyengültek, így a régióban a lemaradókat erősítették a részvények. A cég kurdisztáni partnere egyik fúrásánál a korábban vártnál jóval nagyobb potenciális olajtartalékot becsülnek, mint korábban, ami alapvetően jó hír a társaságnak, de időben még messzebb van, míg konkrét profitot is eredményeznek ezek a mezők.

Az OTP végül 2.3%-kal esett, bár a részvények délelőtt még próbálkoztak az emelkedéssel is. A részvények alulteljesítők voltak ma a régiós szektorban. A magas 31 milliárdos forgalomhoz sokat hozzáadtak a délutáni három 500,000 darabos és egy 322 ezer darabos kötés. A gyógyszergyártók voltak defenzívek, a 0.1%-ot emelkedő Richtert tartja a középtávú emelkedő trend és az 50 napos mozgóátlag. Az Egis mindössze 0.3%-kal csökkent, a papírok napok óta semmit nem csinálnak.

' title='
A kisebbek közül ma megtört a hír nélküli Fotex rali is, bár a papírok nap elején még hajráztak egyet. A Rába is csatlakozott a mid cap ralihoz, bár a piac egészének esését látva az is lehet, hogy kicsit későn. Mindenesetre az árfolyam ma még 1.3%-kal emelkedett.

BUX


BUX
Real-time árfolyam
Információs panel

BUMIX


BUMIX
Real-time árfolyam
Információs panel

Boris Johnson
autolipufogoooo
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
gyar
gyár190920
klimakiller
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
BET
Olvasta már? Áttörte a falat az OTP