Előfizetői tartalom

Távközlési privatizáció orosz módra

A mintegy 320 000 embert foglalkoztató Szvjazinveszt telekommunikációs holding magánosítása az orosz kormány szeptemberben bejelentett 2010. évi privatizációs programjának egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó pontja volt. Igor Scsogoljev távközlési miniszter azonban a Kommerszant című moszkvai lapnak a napokban azt mondta, hogy előbb a "Nagy Trojka", vagyis a három legnagyobb oroszországi telekommunikációs vállalat másik két tagja kerül majd eladó sorba. A privatizációhoz a Szvjazinvesztеt előbb rendbe kell hozni, mondta a tárcavezető: elsősorban feltőkésíteni és átláthatóvá tenni.

A világ egyik legnagyobb telekommunikációs vállalatcsoportját, amely ma hét hatalmas oroszországi régió, valamint - a Rosztyelekom nevű cégén keresztül - a külfölddel való kapcsolat telekommunikációs hálózatát irányítja, 1989. október 10-én Borisz Jelcin utasítására hozták létre. Nyolc évvel később, 1997 júliusában a cég 25 százalék plusz egy részvényét nyílt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés