FONTOS Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság
 
Előfizetői tartalom

Richter: amerikai profit injekció

A várakozásokat jelentősen felülmúló negyedik negyedéves gyorsjelentést tett közzé ma hajnalban a Richter, ami azonban két egyszeri tétel miatt csalóka lehet. A társaság ugyanis az első negyedév után a negyedik negyedévben ismét kapott kutatási ellentételezést (milestone payment) a Forest-től, ráadásul jelentős leírásokat eszközölt a román tagvállalatokkal kapcsolatban. A gyorsjelentés kulcstényezői megítélésünk szerint az alábbiak: - újabb milestone fizetés, melynek összege nem ismert (az első negyedévben ez 2 mrd Ft volt); - 4.4 mrd Ft értékvesztés elszámolás Romániában; - jelentősen emelkedő bevétel az orosz és az amerikai piacokon; - 118 mrd Ft-os készpénz és értékpapír állomány; - folytatódó létszám leépítések. A gyorsjelentés következtében véleményünk szerint pozitív piaci reakció várható a mai kereskedés során, hiszen a bevétel szerkezete javult, a fedezeti szint növekedett, s a milestone fizetés is korábban érkezett mint arra számítani lehetett. A pozitív hatást azonban a negatív globális tőkepiaci hangulat akár érzékelhető mértékben is limitálhatja. A 2010-es kilátások tekintetében a 9 órakor kezdődő menedzsment tájékoztató ad majd támpontot.

Ismét az USA. A várakozások, valamint a tény számok eltéréseit az alábbi táblázat tartalmazza. Látható, hogy a számok minden soron jelentős mértékben meghaladták a várakozásokat, a konszenzusból azonban sajnos nem derül ki, hogy az elemzők számoltak-e a Forest-től kapott újabb milestone fizetésre, vagy sem. Amennyiben azt feltételezzük hogy nem, s a milestone összegét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés