Előfizetői tartalom

63 millió eurós hitel az MVM-nek és az Euroinvestnek

Portfolio
A Bakonyi Villamos Művek Termelő Zrt. (BVMT) február 11-én 63 millió euró hitelösszegre vonatkozó hitelszerződést írt alá a bakonyi gázturbinás csúcserőmű beruházás projektfinanszírozására. A négy bankból álló konzorciumot az MKB Bank Zrt. vezeti, további tagjai a K&H Bank Zrt, az ERSTE Bank Hungary Nyrt. és az OTP Bank Nyrt. A hitelkonstrukció különlegessége a magas hitelhányad (a beruházás értékének 80%-a) és a hosszú, 15 éves futamidő.

A BVMT többségi tulajdonosa az állami tulajdonban lévő MVM Zrt., kisebbségi tulajdonosa pedig a Demján Sándor nevével fémjelzett Euroinvest Zrt. Mártha Imre, a többségi tulajdonos Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatója az aláírás alkalmából kiemelte, hogy a piac számára is komoly üzenete van a sikeres megállapodásnak. Az a tény ugyanis, hogy ilyen komoly volumenű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés