Előfizetői tartalom

TVK: még veszteség, de javul a környezet

A társaságot szorosan követő egyetlen elemző becslésénél kedvezőtlenebb üzemi eredményt ért el a tavalyi negyedik negyedévben a TVK, mely az olajárak emelkedése nyomán ismét negatív irányba mozduló iparági környezetben volt kénytelen működni. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai az alábbiak voltak: - kedvezőtlen iparági környezet ami ellen a hatékonyság növeléssel sem tudja felvenni a harcot a társaság; - soha nem látott mélyponton az EBITDA; - új vevő Lengyelországban. A gyorsjelentés alapvetően semlegesen értékelhető, így komolyabb árfolyam hatást nem várunk a mai kereskedés során, elsősorban amiatt, mert az első negyedév eddig eltelt részében az iparági környezet kedvező irányba mozdult el. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a TVK profitját részben meghatározó olajárak igen hektikusan mozogtak az elmúlt időszakban, ami komoly kockázatot jelent.

A társaságot továbbra is csak egyetlen elemző követi nyomon szorosabban, így konszenzusról nem beszélhetünk. A Concorde szakértőjének üzemi eredmény becslésénél azonban a TVK magasabb üzemi veszteséget ért el.A veszteséget az ismét romló iparági környezet okozta, aminek hatását a kiadáscsökkentő és hatékonyság javító intézkedések, a polimer értékesítési volumen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés