Előfizetői tartalom

Az EWEA szerint jó úton halad az Unió

Portfolio
Az Európai Unió 27 tagállamából mindössze 6 esetében áll fenn a veszélye annak, hogy az adott ország nem lesz képes megfelelni a korábban vállalt megújulóarány-kötelezettségének - derül ki az Európai Szélenergia Szövetség (EWEA) ma közreadott elemzéséből. Magyarország a kimutatás szerint képes lesz teljesíteni a korábban vállalt 13%-os részarányt.

A többség tehát előreláthatólag képes lesz megfelelni a 2020-as célszámoknak, sőt, 8 tagállam esetében azt valószínűsíti a szövetség, hogy még túl is fogják szárnyalni a korábban meghatározott célértékeket. Fontos megjegyezni azonban, hogy az EWEA által készített felmérés csak a tagállamok által benyújtott előrejelzési dokumentumokkal számol, amelyek nem tekinthetőek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés