Előfizetői tartalom

Olajár nélküli gázvásárlás az oroszoktól?!

Portfolio
Megállapodott egymással a E.ON Ruhrgas és a Gazprom a hosszú távú gázszállítási szerződések módosításáról, így a jövőben rugalmasabb feltételek mellett vásárolhat gázt a német társaság az oroszoktól. Komoly meglepetésként értékelhető, hogy az árazás tekintetében a felek az átvett mennyiség egy bizonyos százalékáig nem a hagyományos olajár-indexálást, hanem a szabadpiaci gázárat fogják figyelembe venni -tudósít a Reuters a Handelsblatt alapján.

A német vállalat vezérigazgatójának elmondása alapján sikerült megegyezni a hosszú távú gázszállítási szerződésekkel kapcsolatos legfontosabb módosításokban, így a mennyiség tekintetében a jövőben az E.ON Ruhrgas rugalmasabban vételezhet gázt az oroszoktól. Komoly változás történt az árazással kapcsolatban is, hiszen ezentúl egy bizonyos mértékig elhagyják a közel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés