Előfizetői tartalom

Hamarosan verseny indulhat a lakossági árampiacon

Portfolio
2010-ben az elmúlt másfél évben tapasztalt energiaigény-csökkenés stabilizálódását várják a szakemberek, bár jelentős növekedéssel senki sem számol - derült ki az energiainfo.hu és a KPMG közös elemzéséből. Hamarosan a lakosságot is elérheti az árampiaci verseny, várhatóan egy új piaci szereplő megjelenését követően.

Az árampiaci trendeket vizsgálva megállapítható, hogy az olaj-, a földgáz- és áramárak korábban jellemző szoros kapcsolata jelentős mértékben fellazult, ami megnehezíti az előrejelzést. A piaci viszonyokat bizonyos mértékben az is bonyolítja, hogy több pénzügyi befektető is megjelent az árampiacon. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az áramkereskedelmet attraktívnak tartják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés