Előfizetői tartalom

Stratégiai befektetés: a külföldi médiában is nyomulnak az oroszok

Oligarchák, KGB, Putyin, Gazprom - mérget vehetünk rá, hogy ez a négy szó mindenképpen szerepel az orosz nagyvállalkozók külföldi tulajdonszerzéséről szóló híradásokban. Nincs ez másként a napokban a világsajtó címoldalaira került hír esetében sem, miszerint az 1986-ban alapított baloldali brit Independent záros határidőn belül az 52 esztendős Alekszandr Lebegyev e célra nemrég bejegyzett cége, az Independent Print tulajdonába kerül.

A közlékeny, barátságos társasági embernek mutatkozó orosz nagyvállalkozó nem újonc a médiaszakmában. Tavaly már megvette az ugyancsak brit - és ugyancsak veszteséges - Evening Standardot. Ingyenes lappá tette, és az imígyen gyorsan háromszorosára nőtt példányszám a reklámok révén nullszaldós lett. Mivel pedig az Independent éppúgy a Londonban és elővárosaiban élő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés