Előfizetői tartalom

Állami Nyomda: akvizíció vagy osztalék?

A várakozásokkal szinte teljes mértékben megegyező profit számokat tett közzé az Állami Nyomda tegnapi esti negyedik negyedéves gyorsjelentésében. A gyorsjelentés legfontosabb pontja, hogy két akvizícióra is készül a társaság, míg osztalék nem várható 2009 után. A gyorsjelentés kulcstényezői az alábbiak voltak: - a biztonsági termékek bevétele végre emelkedett, ami azonban vélhetően a jövedéki adó emelésnek a következménye, így az első negyedévben ennek negatív hatása várható; - a nyomtatványok bevétele ugyan jelentősen növekedett, ennek profit tartalma azonban átlag alatti; - a profit pálya továbbra is lefelé mutat, az elemzők azonban idén visszarendeződést várnak; - a nettó cash pozíció jelentős nettó hitelállományba csapott át; - ismét itt az akvizíciós sztori: egy kelet- és egy nyugat-európai céget is venne a Nyomda... - ...aminek az ára azonban az, hogy idén nem lesz osztalék. A gyorsjelentés következtében véleményünk szerint inkább negatív hatás várható a mai kereskedésben, hiszen a profit a vártnak megfelelő lett, az osztalék elmaradása azonban negatív hír. Az akvizíció(k) pedig egyrészt ezen a ponton nem értékelhető(k), másrészt pedig a menedzsment track recordja ezen a téren nem túl meggyőző. Amennyiben azonban jó akvizíciókat csinál a társaság, abban az esetben az osztalék elmaradása pozitívan hathat, ugyanakkor ezt egyelőre nem lehet megítélni.

Profit. A társaság konszolidációs körében január 1-től változás állt be, mivel két 50%-ban tulajdonolt leánycég (TipoDirect S.R.L. és Direct Services O.O.D.) működését, pénzügyi, működési politikáit és szabályzatait az Állami Nyomda ellenőrzi és kormányozza, így ezek a társaságok teljes körűen konszolidálásra kerülnek a Nyomda számaiba. Emiatt az alábbi számok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés