Előfizetői tartalom

Hatalmas olajvagyon forog kockán

Az abált szalonnának, az elnöki győzelmet követő pompás kijevi protokollvacsora fő attrakciójának elfogyasztása után Viktor Janukovics már Brüsszelt és Moszkvát is megjárta. Vendéglátói azonban se itt, se ott nem sokat tudtak meg az új ukrán államfő politikai és gazdasági terveiről. (Bár Putyin azzal zárta a moszkvai tárgyalásokat, hogy Janukovics küldjön neki a szalonnából.)

A volt szovjet térségben eközben lankadatlanul folyó orosz—euroatlanti csatározásoknak így most egy időre más lesz a fő színhelye. Ezt a szerepet Baku veszi át. A lerombolt, koldusszegény gyarmati létből másfél évtized alatt kőolaj- és földgáz vagyonának köszönhetően erejére ébredt, módos országgá fejlődött Azerbajdzsán és az Amerikai Egyesült Államok felhőtlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés