Előfizetői tartalom

Valami készül Ukrajnában

Hovatovább három hónapja új elnöke van északkeleti szomszédunknak, de a gazdasági szaksajtó még mindig csupán kósza hírekre és találgatásokra hagyatkozik az európai földgáz ellátás szempontjából kulcsfontosságú kérdésben, hogy ugyanis kinek az ellenőrzése alá kerül az ukrajnai szállítóhálózat. Csúcstalálkozók, miniszterek, energetikai szakemberek egyeztetései, kardcsörtetés itt is, ott is - azután legalább annyi csúcstalálkozó marad el, az egyeztetések résztvevői nem jutnak nyilvánosságra hozható megállapodásra, sőt néha még a kardcsörtetés is szünetel egy ideig.

Szóval valami készül Ukrajnában. Annyi bizonyos, hogy Moszkva elébe megy a januári ukrán elnökválasztás kampányában gyakran hangoztatott követelésnek, miszerint módosítani kell a gazdaságilag Kijevtől irracionálisan nagy engedményeket követelő 2009. januári Putyin—Timosenko megállapodáson. Amelynek nyilvánvaló, mindazonáltal szigorúan titkos - Kijev politikai engedékenységéről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés