Előfizetői tartalom

Állami Nyomda: de miért ilyen alacsony a profit?

Barát Szabolcs, CFA
A múlt hét végi profit warningot követően erősen visszaesett elemzői várakozásoknál is gyengébb profit számokat tett közzé tegnap esti gyorsjelentésében az Állami Nyomda. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai az alábbiak: - a bevétel jelentősen emelkedett, ami azonban egy egyedi tétel miatt torzít; - a jövedéki adó emelése miatt a zárjegy forgalom jelentősen csökkent; - az autó értékesítésekhez kapcsolódó okmány eladások az új autó értékesek miatt továbbra is alacsony szinten állnak; - az akvizícióról nem mondott le a társaság, az átvilágítás jelenleg is folyik. A gyorsjelentés alapvetően negatívan értékelhető, hiszen jelentősen alulmúlja a várakozásokat, így pozitív árfolyam reakcióra nem számítunk a mai kereskedés során. A kilátások a válság kapcsán egyelőre negatívak, kérdés, hogy milyen akvizíciót tud majd a társaság végrehajtani. És kérdés, hogy mikor.

A mindössze két tagú elemző konszenzus és a tény számok összevetése során látható, hogy míg a bevétel pozitív meglepetést okozott, addig a profit számok jelentős alulteljesítést mutatnak.A társaság bevétele 19%-kal emelkedett, ami azonban túl sokat nem mond a cég teljesítményéről, mivel egy egyedi tétel torzít a számokon. Ez az egyedi tétel egy tavaly év végi készlet...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái