Előfizetői tartalom

Richter profit: kicsit rosszabb mint a várt

A várakozásoknál enyhén gyengébb első negyedéves gyorsjelentést tett közzé a Richter ma hajnalban, vélhetően azonban a tegnapi amerikai piaci események fényében nem ez fogja érdemben meghatározni a részvények mai mozgását. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai az alábbiak: - jelentős bevétel visszaesés az USA-ban; - Oroszország és Ukrajna azonban részben az alacsony bázis miatt kiemelkedően teljesített; - Romániában továbbra is gondok vannak; - a pénzügyi profit most nem volt jelentős; - a készpénz és értékpapír állomány 131 mrd Ft, ami részvényeként 7,065 Ft-ot tesz ki. A Richter részvények árazása nem tekinthető alacsonynak, a globális szektornál 45%-kal magasabb az értékeltség, ami vélhetően elsősorban az RGH-188 kilátásaival függ össze. Óvatosságra ad azonban okot az a tény, hogy a 2013-as EPS várakozások jelentősebb csökkenést mutatnak.

Profit. A Portfolio.hu által összeállított elemzői konszenzus és a tény számok összevetése során látható, hogy az alulteljesítés minden fő soron tetten érhető, az elmaradás azonban nem nevezhető drámainak, hiszen minden esetben 10% alatti eltérés tapasztalható.Fedezet Az össz árbevétel 3%-kal emelkedett, a fedezeti szint azonban csökkent, mivel: - a forint árfolyama...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés