Előfizetői tartalom

Tovább izzik a hangulat a tőzsdéken - Veszik az OTP-t

Portfolio
Kedvezően alakult a tegnapi kereskedés az amerikai tőzsdéken, a vezető amerikai részvényindexek 1-2%-os pluszban zártak. Mindez a ma reggeli ázsiai részvénypiaci emelkedéssel együtt lendületet adott a BUX-nak is, a hazai benchmark 1.8%-kal került feljebb. Az európai adósságválsággal kapcsolatos aggodalmak átmenetileg enyhültek, ez pedig a befektetők figyelmét a makroadatokra, valamint a vállalati jelentésekre irányította. Mindkét téren kedvező a kép, ráadásul ott van még az olcsó pénz is, így elviekben minden adott a további emelkedéshez. A forint tegnap este bő egy hetes csúcsra, 272 alá erősödött az euróval szemben, és jelenleg is tartja ezt a szintet, a jegyzések 271.8 környékén tartózkodnak.

09:30 BUXReal-time árfolyamInformációs panelA tegnapi amerikai, valamint a ma reggeli ázsiai emelkedés idehaza is érezteti hatását, a BUX 1.8%-kal került feljebb. Pluszban nyitottak a nyugat-európai tőzsdék is, a német DAX index közel 1%-kal van a tegnapi zárószint felett. Egyelőre úgy tűnik visszatért a bika a piacokra, a befektetőket örömmel töltik el a kedvező makroadatok...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái