Előfizetői tartalom

Moszkva Ankarában is a volt szovjet köztársaságokért küzd

A főleg gazdasági célokat szolgáló politikai expanzió két látványos sikerével - Ukrajnában és Kirgíziában -- a Kreml 2010 első hónapjaiban komoly csapást mért az euroatlanti -- főleg az amerikai -- terjeszkedésre. Ám ezzel távolról sem fejeződött be a mindig alaposan és sokoldalúan előkészített, csillapíthatatlan revánsvágytól fűtött orosz térnyerés.

A cél most a Közel-Kelet, a főszereplő pedig a mosolygós Dmitrij Medvegyev elnök, aki -- a nemzetközi életben ma már inkább a nyílt konfrontációval fenyegető helyzeteket kezelő Vlagyimir Putyinnal szemben - egyre gyakrabban vállalja a hagyományos diplomáciában elfogadott szerepeket. Persze, a hét elején kezdődött közel-keleti turnéján Medvegyev is folyamatosan, de szelíden...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés