Előfizetői tartalom

"Magyarország a zöldbefektetések terén a perifériára szorult"

Portfolio
Az EnerCap Capital Partners 2007-ben egy közel 100 millió eurós alappal azt vette a fejébe, hogy megkísérli kiaknázni a közép-kelet-európai régió megújulóenergia-szektorában rejlő lehetőségeket. Az ötlet eddig jónak bizonyult, hisz idén már a második alap elindítását tervezi a társaság, amellyel mind térben, mind a technológiákat tekintve új lehetőségek után kutatnak majd. A Portfolio.hu Halász Róberttel, a társaság befektetési menedzserével beszélgetett a régió megújuló szektorában rejlő befektetési potenciálról, a térség zöldpiacának sajátosságairól. Mint azt várni lehetett, Magyarország rendkívül gyengén teljesít a megújuló befektetésekért folyó régiós versenyben.

Portfolio.hu: Mit kell tudni az EnerCap-ről? Miért esett a választásotok a zöldenergiára és Európa keleti felére? Halász Róbert: A központunk Prágában található, jelenleg öt partner van a cégnél, a többiek pedig olyan személyek, akik a magántőke-befektetésekben vagy a megújuló energetikai befektetésekben rendelkeznek tapasztalatokkal Közép-Kelet-Európában. Az alapot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés