Előfizetői tartalom

TVK: ismét egy gyenge negyedév

Ismét veszteséges negyedévet produkált a TVK az idei év első három hónapjában, ami a külső iparági környezet alakulását tekintve egyáltalán nem meglepő. Az EBITD azonban növekedni tudott, de továbbra is alacsony értéket mutat. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai az alábbiak: - negatív nettó profit, de 36%-kal emelkedő EBITDA; - továbbra is gyenge iparági környezet; - ismét emelkedő nettó hitelállomány; - újabb leállások a második negyedévben; - kissé javuló, de még mindig borús kilátások a menedzsment részéről. A gyorsjelentés hatására véleményünk szerint a mai kereskedés során nem lesz érdemi reakció a TVK részvények árfolyamában, hiszen a gyorsjelentés semmilyen komolyabb újdonságot nem tartalmaz. Amíg az iparági környezet nem javul gyökeresen, addig a társaság eredmény termelő képessége sem fog érdemben változni. Ráadásul a globális szektor értékeltség is jelentősen csökkent az elmúlt hetekben.

A TVK első negyedéves számaira most sem adott egyetlen elemző sem előrejelzést, de a MOL vegyipari divíziójának esetében az üzemi eredmény konszenzus -2 mrd Ft volt, amiből sejteni lehetett, hogy a TVK számára sem ez a negyedév lesz a legkiemelkedőbb. A TVK nettó profitja ismét negatív lett, EBITDA-ja azonban 36%-kal 2.5 mrd Ft-ra emelkedett, így a 12 havi gördülő érték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés