Előfizetői tartalom

Tőzsdekész az ELMIB, de a gazdasági környezet nem az

Az ELMIB üde színfoltnak számít a hazai energiapiacon, azon kevés cégek egyike, amely magyar kézben van, és a nagy energiavállalatoktól függetlenül törekszik újszerű és a fenntarthatóságot szem előtt tartó elképzeléseinek megvalósítására. A társaságról nemrég még azt suttogták, hogy pezsgést hozhat a hazai tőzsde életébe, azonban a gazdasági környezet miatt erre feltehetőleg várnia kell a börzén aktív közönségnek. A Portfolio.hu Tóth Balázzsal, az ELMIB igazgatóságának elnökével beszélgetett a cégcsoport korábbi privatizálásáról, tevékenységeiről, erőmű-beruházásairól és jövőbeli terveiről.

Portfolio.hu : Az ELMIB-ről sokan csak az elmúlt egy-két évben szereztek tudomást, akkor is főként a bioerőmű-beruházások kapcsán, miközben a társaság portfóliója ennél jóval izgalmasabb, valamint a története is messzebbre nyúlik vissza, tekintettel arra, hogy 2000-ben az állami akarat hívta életre az Első Magyar Infrastruktúra Befektetési Zrt.-t, ami aztán privatizáció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés