Előfizetői tartalom

Újabb energetikai nagyberuházásról mondott le Moszkva

A verbális sikerpropaganda közepette az orosz kőolaj- és földgáz szféra a defenzíva félreismerhetetlen jeleit mutatja. Ennek külső okát nyilvánvalóan a pénzügyi világválság következményeiben kereshetjük. Főleg a fosszilis energia iránt drámaian csökkenő keresletben és az orosz gazdaság számára különösen fontos nemzetközi hitelek feltételeinek romlásában.

A belső okok között számításba kell venni, hogy a hatalmas országban elmaradt az energetikai szféra kitermelési és szállítási infrastruktúrájának modernizálása. De legalább ilyen nagy kárt okoz, hogy az ország vezetése a korszerű piacgazdasági módszerek mellett -- a döntő pillanatokban egyenesen azok helyett -- a szovjet korszak állami—parancsuralmi—megtorló mechanizmusait...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés