Előfizetői tartalom

Moszkva ismét a csapokhoz nyúlt: a háború folytatódik, győztes nincs

Furcsa, hogy Moszkvában nem veszik észre, milyen kínos helyzetbe lavírozza magát az orosz vezetés az egyre újabb nemzetközi bonyodalmakat gerjesztő energetikai zsarolásokkal, amelyek közül a legújabb Belorussziát vette célba. Amint azt a Portfolio.hu a napokban megírta, a Gazprom vezetői bejelentették, hogy hétfőtől napi 15 százalékkal csökkentik a szomszédos országba irányuló földgáz exportot, mivel Minszk az év eleje óta közel 200 millió dollár tartozást halmozott fel.

A belorusz partnervállalat azzal érvelt, hogy már idáig is fizetett, csak nem a 2009 decemberében az oroszok által kikényszerített magasabb - igaz, a piaci árnál még mindig sokkal kedvezőbb - árat. A Beltranszgaz július 5-éig haladékot kért az adósság törlesztésére. Dmitrij Medvegyev orosz elnök - valamivel több, mint két esztendeje még a Gazprom felügyelőbizottsági elnöke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés