Előfizetői tartalom

"Integrált energiastratégiára van szükség"

Magyarországon a megújuló energiák szerepének tárgyalásakor hiányzik a szükséges komplex gondolkodásmód - véli Kiss Péter, a KPMG energetikai és közüzemi tanácsadásának globális és közép-kelet-európai vezetője. Jelen helyzetben a szabályozás, a megújulókat támogató politika nem veszi számításba az új technológiákkal összefüggő iparpolitikai szempontokat, pedig a megújuló-ipar fejlődésébe bekapcsolódva, gyártókapacitások létesítésével, kutatás-fejlesztési tevékenységgel, az új szemléletű energetikai világnak megfelelő szaktudással rendelkező szakemberek képzésével sokkal ésszerűbben hasznosulnának a zöld technológiák támogatására elköltött összegek.
Portfolio.hu: Hazánk Európai Unió felé tett vállalásának értelmében 2020-ra az ország teljes energiafelhasználásának 13%-át megújuló energiaforrásokon kell megtermelni. Ön szerint teljesíthető ez? Kiss Péter: Véleményem szerint a legtöbb esetben eleve rosszul állunk neki itthon ennek a kérdésnek, hiszen kizárólag energetikai szempontból vizsgálódunk, amely semmiképpen...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái