Előfizetői tartalom

Konfliktuskezelésben profi az új BP vezér

Nyilvánvaló volt, hogy a Mexikói öbölben mindmáig beláthatatlan következményekkel járó környezeti katasztrófa miatt előbb-utóbb fejek hullanak a tragédiát kiváltó British Petroleum vezérkarában. Tony Haywardnak, a mamutcég első emberének az amerikai Kongresszus előtti meghallgatását követően a váltás halaszthatatlanná vált: a szakembernek a törvényhozók iránt leplezetlenül megvető, hellyel—közzel cinikus válaszai felháborodást váltottak ki - távolról sem csak az Amerikai Egyesült Államokban.

Az október elsején távozó Haywardot a BP másik igazgatója, az 54 éves Robert Dudley váltja, aki 1998-ban, a BP és az Amoco fúziója nyomán került a céghez. Jelenleg a Mexikói öbölben történt katasztrófa felszámolásán dolgozik, ám szakmai életének legnagyobb kihívása kétségtelenül a 2003. évre tehető, amikor a BP és az AAA konzorcium megalakította az oroszországi kitermelésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés