Előfizetői tartalom

Kirobbanó Richter gyorsjelentés

Barát Szabolcs, CFA
A várakozásokat igen jelentős mértékben meghaladó negyedéves számokat tett közzé ma reggeli gyorsjelentésében a Richter, melynek nettó profitja 30%-kal haladta meg a Portfolio.hu által összeállított konszenzusban szereplő értéket. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai az alábbiak: - a magyar, a lengyel és az USA piac kiemelkedően teljesített; - az orosz piac 10%-os visszaesése a magas bázis és az első negyedéves előrehozott vásárlások fényében nem értékelhető negatívan; - a költségek kontroll alatt voltak; - a cég ismét kapott mérföldkő fizetést a Foresttől; - a gyenge forint záró árfolyam nyomán a pénzügyi profit kiemelkedő lett; - a készpénz és értékpapír állomány 140 mrd Ft, ami részvényeként 7,534 Ft-ot tesz ki. A gyorsjelentés következtében megítélésünk szerint jelentős pozitív elmozdulás várható a mai kereskedésben, amit az optimistává vált nemzetközi hangulat is támogat. A negyedéves számok tükrében az elemzői profit várakozások is várhatóan emelkedni fognak, így a részvények árazása hisztorikus viszonylatban egyáltalán nem magas.

Deviza dopping. A Portfolio.hu által összeállított elemzői konszenzus és a tény számok összevetése során látható, hogy már a bruttó fedezet szintjén jelentős, 5 mrd Ft-os felülteljesítésre került sor, melyet egy erőteljes költség kontroll még meg is növelt az üzemi és a nettó sorra. Jelen esetben nincs jelentősége, hogy a Foresttől kapott mérföldkőfizetéssel együtt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái