Előfizetői tartalom

MOL: várt feletti profit

A várakozásoknál kedvezőbb számokat tartalmazó második negyedéves gyorsjelentést tett közzé ma hajnalban a MOL, mely minden divízióban a konszenzus feletti számokat produkált. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai az alábbiak: - 35.8 mrd Ft-os céltartalék képzés az upstream divízióban; - kedvező folyamatok az összes üzletágban a javuló külső környezetnek köszönhetően; - 76 mrd Ft árfolyam veszteség a hitelállomány átértékelése miatt; - csökkenő eladósodottság. A gyorsjelentés következtében véleményünk szerint pozitív árfolyam reakcióra lehet számítani a mai kereskedés során, hiszen minden divízióban várt feletti lett az eredmény. A további árfolyam növekedést erősíthetik az alábbi tényezők: - az upstream divízió a kurdisztáni projektben rejlő potenciál miatt pozitív kilátásokkal bír; - a kiemelkedő minőségű downstream eszközök a finomítói környezet javulása esetén felértékelődhetnek a befektetők szemében; - az árazás hisztorikus kitekintésben nem magas, bár az is igaz, hogy relatív értelemben nem alacsony.

Várt feletti profit. A gyorsjelentés fő számainak konszenzussal való összevetése nehézkes ugyan az elemzők különböző becslései miatt, a legfontosabb tényezőnek azonban az számít, hogy a MOL üzemi szinten felülmúlta a várakozásokat, amihez minden divízió hozzájárult.Az alábbiakban az INA konszolidációjának hatását az előző negyedévekkel való korrekt összehasonlíthatóság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés