Előfizetői tartalom

TVK: másfél éves csúcson az EBITDA

Az iparági környezetben bekövetkezett fordulatot tekintve nem meglepő, hogy EBITDA szinten másfél éve nem látott jó eredményt tett közzé a TVK. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai az alábbiak: - az iparági környezet jelentősen javult; - a nagyleállások és karbantartások miatt azonban ezt nem tudta teljes mértékben élvezni a társaság; - az EBITDA azonban így is másfél éves csúcson áll; - a hitelállomány csökkent. A gyorsjelentés alapvetően visszaigazolja az elmúlt hónapokban az iparági környezetben bekövetkezett pozitív változásokat, melyre azonban az árfolyam is reagált már, hiszen 20%-os emelkedés volt tapasztalható az elmúlt 2 hónapban. A mai kereskedésben a papírok pozitívan reagálhatnak a gyorsjelentésre, az árazásban azonban konzervatív feltételezéseinkkel élve már nem rejlik jelentős tartalék.

A társaságot egyetlen elemző sem követi szorosan, így profit becslések nem születtek, a MOL petrolkémiai divíziójában azonban a konszenzusnak megfelelő számokat láthattunk, így vélhetően a TVK esetében sem történt túlzottan nagy meglepetés. A külső iparági környezet jelentős javulásának következtében a TVK EBITDA-ja másfél éves csúcsra emelkedett, aminek következtében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés