Előfizetői tartalom

Amerika: a nap vége is tartogatott kellemetlen meglepetést

Portfolio
Csak hab volt a tortán az amerikai tőzsdének a magyar idő szerint délután négy órakor érkezett adat, mely szerint júliusban több mint 27%-kal csökkent a frissen gazdát cserélő lakások száma. Az elmúlt napok negatív fogadtatású makrogazdasági hírei után több se kellett a Dow Jones indexnek, hogy július eleje óta először ismét 10 000 pont alá nézzen, ha csak percekre is. A kereskedési nap kezdetén bemutatott zuhanást este sem tudták ledolgozni a tőzsdeindexek, sőt, az utolsó órájában újabb eladói nyomás lett úrrá a piacon.
22:15 Július 7-e óta nem látott mélypontján, 10 040 ponton zárt a Dow Jones index, mely 1,32%-os eséssel fejezte be a kereskedést. A Nasdaq 1,66, az S&P 500 1,45%-ot veszített értékéből. A nap eleji zuhanást mérsékelt emelkedés követte, a kereskedés utolsó órájában azonban ismét romlott a befektetői hangulat, melyben szerepe lehetett annak is, hogy napvilágot látott...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái