Előfizetői tartalom

Korrupciómentes Moszkva?

Az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium honlapján augusztus 18-án megjelent közleményből kitűnően a végrehajtó hatalom magasan képzett szakközgazdász--reformerei, elsősorban Alekszej Kudrin pénzügy- és Elvira Nabiullina gazdaságfejlesztési miniszter kezdeményezésére Szövetségi Szerződési Rendszer (SZSZR) néven meghirdették az állami beszerzések - idézek - "totális ellenőrzését lehetővé tevő" új útját. "Csak így lehet mentesíteni az állami megrendeléseket a korrupciótól, a magas áraktól, az átláthatatlan megállapodásoktól", szól a szöveg.

Az orosz politikai életben folyamatosan rengeteg vonzó program, rokonszenves elvi célkitűzés születik, de ezek túlnyomó többsége elsikkad anélkül, hogy egyáltalán hozzáfognának a megvalósításához. Ha azonban a makacsságáról ismert Kudrin—Nabiullina tandemnek legalább részben sikerülne keresztülvinni elképzelését, talán valóban új korszak kezdődhetne az orosz gazdaságban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés