Előfizetői tartalom

Rába bejelentés - kiszámoltuk milyen hatással járhat

Nagy Viktor
Mint arról már korábban írtunk a Rába sikeresen lépett be az orosz piac egy új szegmensébe. A GAZ csoporthoz tartozó URAL vállalattal kötött megállapodás alapján speciális tehergépjárművekhez szállít be a magyar vállalat komplett futóműveket. A közlemény alapján megpróbáltuk megbecsülni, milyen árbevétel és EBITDA hatásokkal járhat a projekt. Véleményünk szerint a szállítások felfutását követően már érezhető eredménytermelő hatást fejthet ki az URAL-üzlet, későbbi pozitív hozadéka pedig a GAZ-csoporton belüli "terjeszkedés" lehet.

Mik a bejelentés főbb pontjai? A Rába Futómű Kft. URAL teherautógyárral kötött megállapodása értelmében még 2010-ben elindulnak a futómű szállítások az orosz társaság tehergépjárműveihez. A piaci felfutást követően az értékesítési volumen elérheti az 500 járműegységet. A közlemény továbbá tartalmazza, hogy a szállítások már az idei évet is érintik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái