Előfizetői tartalom

Egis: relax

Barát Szabolcs, CFA
A várakozásoknál 6%-kal magasabb üzemi, de a Portfolio.hu konszenzusának teljesen megfelelő nettó profit számot tartalmazott az Egis tegnapi piaczárást követően közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentése. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai: - enyhe növekedés a hazai piacon; - erőteljes orosz, ukrán és egyéb FÁK piacok; - kedvező dollár hatás a bevételekre, kedvezőtlen a pénzügyi tételekre; - ismét emelkedő általános költségek a termék bevezetések nyomán; - stagnáló cash állomány a Celltrion deal egyszeri pénzkiáramlása miatt; - kiemelkedő vevőállomány; - a hazai intézményi befektetők zsákolták a részvényeket. Véleményünk szerint a gyorsjelentés következtében a részvények árfolyamában nem lesz jelentősebb elmozdulás a mai kereskedésben, hiszen a pozitív meglepetés csak kismértékű volt üzemi szinten. Annak ellenére nem számítunk erre, hogy a papírok árazása hisztorikus és régiós viszonylatban egyáltalán nem feszített és a kilátások továbbra is kedvezőek.

Profit. Az Egis pénzügyi éve október 1-től szeptember 30-ig tart, így a társaság gyorsjelentése a negyedik pénzügyi negyedévről szól. Az alábbiakban azonban - a könnyebb érthetőség kedvéért - az egyes negyedévek alatt minden esetben a naptári negyedéveket értjük. A várakozások és a tény számok összevetését tartalmazza az alábbi táblázat, amiből az látszik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái