Előfizetői tartalom

TVK: a költségek szorításában

A kedvező külső iparági környezetben ismét 5,5 mrd Ft feletti EBITDA-t termelt a TVK a harmadik negyedévben, ami azonban a vegyipari árrések enyhe növekedése ellenére kismértékű csökkenést jelent a második negyedéves értékhez képest. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai: - stagnáló/enyhén csökkenő végtermék- és enyhén mérséklődő alapanyagárak... - ...ennek folytán tovább táguló marginok; - de a negyedik negyedévben ismét szűkülő árrések; - a költségek emelkedése nyomán azonban az előző negyedévihez képest enyhén csökkenő EBITDA; - enyhén tovább mérséklődő nettó hitelállomány. Véleményünk szerint a gyorsjelentés következtében negatív árfolyam reakcióra lehet számítani a mai kereskedésben, hiszen egyrészt az EBITDA-n nem látszik visszaköszönni a tovább javuló iparági környezet, másrészt a negyedik negyedévben a marginok ismét szűkülést mutatnak. Emellett nem szabad megfeledkezni a hatalmasat romló nemzetközi tőkepiaci környezetről, valamint a magánnyugdíj-pénztárakkal kapcsolatos eladói félelmekről sem, melyek elsősorban a kisebb likviditással rendelkező papírokat érinthetik.

A társaságot egyetlen elemző sem követi olyan szorosan, hogy profit becslést is adott volna, így várakozáshoz nem hasonlítható az eredmény. A külső iparági környezet jelentős javulásának következtében a TVK EBITDA-ja az előző negyedévihez hasonlóan ismét 5,5 mrd Ft feletti lett, aminek következtében a 12 havi gördülő érték tovább emelkedett.A nettó hitelállomány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés