Előfizetői tartalom

További költségcsökkentések jönnek az OMV-nél

Portfolio
A következő két évben összesen 200 millió eurós költségcsökkentést tervez végrehajtani az OMV, mondta el Wolfgang Ruttenstorfer vezérigazgató egy mai londoni média eseményen. Az upstream szegmensben a legnagyobb kihívást a kimerülő mezők termelés visszaesésének pótlása és az új mezőkért folyó éles verseny jelentik. Európában a finomítói kapacitások 10-20%-os csökkentésére lenne szükség, hogy a marzsok fenntartható módon emelkedésnek indulhassanak.

Az OMV vezérigazgatója szerint a vállalatnak több kihívással kell megküzdenie. A kimerülő mezőket fejleszteni kell és újakat találni, hogy a kitermelési mennyiségeket szinten lehessen tartani, sőt évről-évre kismértékben növelni is, miközben a mezők iránti verseny erős az indiai és kínai szereplők forrásigényei miatt (a kitermelési költségek eközben öt év alatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés