Előfizetői tartalom

7,1 milliárd dolláros eszközeladás a BP-nél

Portfolio
A BP megállapodást kötött 7,1 milliárd dollár értékű részesedésének értékesítéséről az argentínai Pan American Energy-ben, részben teljesítve ezzel júliusi bejelentését, miszerint 2011 végéig összesen 30 millió dollár értékű eszközt fog eladni a mexikói öbölben történt katasztrófa után. Ezen üzlet megkötésével ebből már 21 milliárdos eszközeladás valósulna meg- írja a Bloomberg.

A Pan American Energy-t az eddigi kisebbségi tulajdonosok, az argentínai milliárdos Bulgheroni család és a kínai China’s Cnooc vásárolja meg a BP-től. Mindkét cég 2,47 milliárd dollárt fog fizetni, a fennmaradó 2,12 milliárdot pedig kölcsön és pótlólagos tőkebevonás formájában fogják finanszírozni a vállalatok. Egy elemző szerint ez nagyjából egy fair érték a vállalat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés