Előfizetői tartalom

A Fitch megerősítette a MOL osztályzatát

Portfolio
Megerősítette pénteken a MOL adósosztályzatait a Fitch Ratings, azzal összefüggésben, hogy a magyar olajipari vállalat előző nap bejelentette: ajánlatott tesz a horvát INA közkézen lévő törzsrészvényeinek megvásárlására. A Fitch az elemzésben közölte: véleménye szerint a MOL-nak adósminősítési szempontból korlátozott mozgástere van felfelé, egyrészt a most bejelentett akvizíciós szándék miatt, másrészt a magyar kormány több közelmúltbeli döntése miatt is - írja az MTI.

A nemzetközi hitelminősítő péntek esti londoni állásfoglalásában utalást tett azonban arra, hogy további akvizíciós tervek - vagy a cég pénzügyi helyzetét jelentősen rontó magyar kormányzati intézkedések - esetén kérdésessé válhat a jelenlegi adósbesorolás fenntartása. A megerősítés a MOL devizában és forintban fennálló, hosszú futamidejű adósságainak közepes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés