Előfizetői tartalom

Wikileaks Putyin vagyonáról: merre csörög?

A világsajtót hetek óta elárasztó, bombasztikusnak szánt leleplezések között szerepel, hogy a "virtuális maffiaállamnak" nevezett Oroszországban, ahol a gazdaság szereplői számára a hatósági zsarolás céljainak alárendelt, "személyre szabott adórendszer" működik, évente 300 milliárd dollárnak megfelelő összeget emészt fel a korrupció, az ország belügyi és rendőri szervei pedig tetemes ellenszolgáltatás fejében folyamatosan fedezik az alvilág "gazdasági tevékenységét". A cikk írását követően érkezett a hír, miszerint a Wikileaks alapító vezetőjét, akit nemi erőszakkal és szexuális zaklatással gyanúsítanak, maga jelentkezett Londonban, ahol letartóztatták.

A titkos diplomáciai iratokban névvel szereplő amerikai nagykövet ezeket a jelentéseket nem tényekre, még kevésbé dokumentumokra, csupán a Moszkvában terjedő hírekre hagyatkozva küldte Washingtonba. Az orosz gazdaság viszonyai között eleve nehezen bizonyítható állításokat ennek ellenére helytelen lenne eleve blöffnek nevezni. Hiszen Vlagyimir Putyinnak - miként a hozzá hasonlóan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés